BG | EN
DanTea

Времето

20° София

27° Пловдив

19° Варна

21° Бургас

26° Русе

22° Стара Загора

25° Видин

21° Ловеч

27° Сандански

27° Разград

23° Плевен

22° Кърджали

20° Враца

По местоположение

София
Арбанаси
Пловдив
Велико Търново
Велинград
Русе
Сандански
Троян
Кюстендил
Плевен

Градски хотели

Морски хотели

Спа хотели

Планински хотели

 

   

начало » Почивка в Шарм Ел Шейх, Египет 2018: 1 нощувка в Кайро + 6 нощувки в Шарм ел Шейх

Почивка в Шарм Ел Шейх, Египет 2018: 1 нощувка в Кайро + 6 нощувки в Шарм ел Шейх

 
« »

Почивка в Шарм Ел Шейх, Египет 2018: 1 нощувка в Кайро + 6 нощувки в Шарм ел Шейх

8 дни / 7 Нощувки
17.03.2018 г. 31.03.2018 г.
Цена от:  470 EUR


 
Ден 1:
Излитане от летище София за Кайро с директен чартърен полет. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотел Pyramids Park Cairo Resort 5*. Свободно време. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Свободно време или екскурзия до едно от най-забележителните чудеса на света - Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. Групата археологически паметници включва трите големи пирамиди – Хеопсовата пирамида, Пирамидата на Хефрен и Пирамидата на Микерин – както и няколко по-малки пирамиди, разположени в близост до тях. Пирамидите в Гиза са най-старият и единственият запазен до днес паметник от 7-те чудеса на Античния свят. От площадката в Гиза ще се насладите на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, а по-късно ще посетите и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от ерата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони.
Освобождаване на хотела и трансфер до Шарм ел Шейх с автобус (около 6 часа). Настаняване в избрания хотел в Шарм ел Шейх.

Ден 3:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Петра, Йордания - столица на набатеите. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей“) на източния склон на Уади Араба, на кръстопътя на главните търговски маршрути – към Газа на запад, Бостра и Дамаск на север, Ейлат на Червено море и Персийския залив от другата страна на пустинята. Непознат на западния свят в продължение на стотици години, розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важна точка от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. През 1985 г. Петра е включена Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Екскурзията е целодневна, предлага се със самолет или с ферибот. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободно време или по желан и е допълнителна екскурзия до националния парк Рас Мохамед. Посещение на един от най-известните подводни резервати с разноцветни корали и голямо разнообразие от риби. Ще се запознаете отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели. Екскурзията се предлага с катер и автобус. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Йерусалим. Ще имате възможност да посетите вечните исторически забележителности като: Маслиновата гора в Гетсиманската градина, от където се открива прекрасна гледка към Стария град и Купола на скалата; Стената на плача - най-почитаната и свята част на града е еврпейската, където могат да се видят много поклонници; Виа Долороса – скръбният път, пътят на страданието, последният земен път на Христос към Голгота. Виа Долороса днес е една малка тясна уличка в стария Йерусалим, по която е минал с кръстния си товар Иисус Христос към мястото на разпятието; Витлеем - посещение на една от най-старите църкви в света, построена на мястото на раждането на Христос, почитана като светилище на последователите на християнството и исляма. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Планината на Моисей и Манастира „Св. Екатерина”: Изкачване на светата планина, посрещане на изгрева, когато според легендата става опрощаване на човешките грехове. Според преданието, на върха на тази планина, Моисей е получил скрижалите и десетте Божии заповеди. Екскурзията завършва с посещение на уникалното светилище - древният манастир "Св. Екатерина ". В библиотеката на манастира се пазят 3300 ръкописа на 11 езика – много, от които са украсени с позлата и ярки цветове . Синайската колекция разполага с ръкописи, датиращи още от VI век, и съдържа предимно преписи на Свещеното Писание, църковни слова и богослужебни текстове, но включва също и древногръцки произведения и няколко медицински текста с билкови лекове за различни страдания. Смята се, че по стойност колекцията отстъпва единствено на съкровищницата на Ватикана. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7:
Закуска. Свободно време и по желание вечерна допълнителна екскурзия до Дворец "1001 нощи". Потопете се в атмосферата на Изтока - насладете се на грандиозно шоу, което разказва за дългата история на Египет от фараонски времена до наши дни. Почувствайте се като почетни гости в този приказен дворец. Легенди и митове от "1001 нощи" оживяват като магия пред очите- една незабравима вечер. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8:
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12:00ч, като багажът може да бъде оставен в стая около рецепция, предназначена за съхранение. Свободно време до трансфера за летището и полет от Шарм ел Шейх за София.


ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетни билети София - Кайро и Шарм Ел Шейх - София с чартърен полет;
 • включени 20 кг чекиран багаж и 8 км ръчен багаж на човек;
 • пътнически и летищни такси (в размер на 95 евро на човек към 01.11.2017);
 • 1 нощувка в Кайро с включена закуска в хотел Pyramids Park Cairo Resort 5*;
 • 6 нощувки на съответния пансион в избрания хотел в Шарм ел Шейх;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • медицинска застраховка с покритие 10000 евро (с Assistance).

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • настаняване на база закуска + вечеря в хотел Pyramids Park Cairo Resort 5*, Кайро - по желание, срещу доплащане от 10 евро на човек;
 • екскурзия на Кайро с разглеждане Пирамидите и Сфинкса, Националния Египетски Музей с включен обяд - 60 евро. Екскурзията се заявява и заплаща предварително, най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване;
 • допълнителни екскурзии по желание от Шарм ел Шейх (закупуват се на място след пристигане);
 • виза - $ 25 (заплаща се и се получава при пристигане на летище);
 • горивна такса**;
 • доплащане за медицинска застраховка за 8 дни: за лица от 65 до 75 г. - 5 евро; за лица от 75 до 80 г. - 14 евро;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ''Групама Застраховане'' ЕАД".

Задължително се заплащат**:
 • евентуална горивна такса.

ВНИМАНИЕ!
 • Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и пр. се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.

Важно:
 • Поради динамиката на ценообразуването, моля да имате предвид, че цените по стандартни и ранни записвания могат да бъдат прекратени или променени преди посочения срок на действие на офертата. За това препоръчваме резервация във възможно най-кратък срок след предоставяне на оферта и избор на хотел.
 • Програмата и изпълнението ѝ са примерни. Всички екскурзии се заявяват и заплащат на място при пристигане в Шарм ел Шейх.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:

ДОПУСТИМО БЕЗПЛАТНО КОЛИЧЕСТВО БАГАЖ
 • 1 брой ръчен багаж до 8 кг и размери 55х40х23 см (сумарна дължина до 118 см).
 • 1 брой чекиран багаж до 20 кг и до 158 см.
 • Строго е забранено в ръчния багаж да има остри и режещи предмети. Течностите в ръчния багаж трябва да бъдат в самостоятелни опаковки с обем не повече от 100ml всяка и поставени в самозапечатващ се прозрачен плик за многократна употреба. Общото количество на течностите в ръчния багаж не може да бъде повече от 1l.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
1. Плащания:
 • капаро от 350 лева на човек при записване;
 • доплащане до 22 дни преди датата на пътуване.
2.Необходими данни:
 • трите имена на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи, номер на международен паспорт и датата му на валидност/издаване (международният паспорт трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на отпътуване от Египет);
3. Анулационни срокове:
 • 3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 45 дни преди датата на пътуването;
 • 3.2. При анулация от 44 до 22 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит;
 • 3.3. При анулация от 21 до 8 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
 • 3.4. При анулация от 7 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ*:
 • екскурзия до манастира "Света Екатерина" с вкл. обяд: 45 $ за възрастен / 20 $ за дете до 11.99 год.
 • еднодневна екскурзия до Йордания - Петра с вкл. обяд /ферибот до и от Акаба в Йордания/: 310 $ за възрастен / 285 $ за дете до 11.99 год.
 • екскурзия до Рас Мохамед с вкл. обяд: с автобус 55 $ за възрастен / 35 $ за дете до 11.99 год. или с катер 55 $ за възрастен / 35 $ за дете до 11.99 год.
 • еднодневна екскурзия до Йерусалим, Витлеем и Мъртво море с автобус с вкл. обяд: 135 $ за възрастен / дете до 11.99 год.
 • екскурзия с джипове до Цветния каньон с вкл. обяд /допълнитено се заплаща оборудване за шнорхелинг/: 75 $ за възрастен / 45 $ за дете до 11.99 год.
 • дайвинг (с вкл. обяд): 60 $ за 1 гмуркане и 80 $ за 2 гмуркания

 • Горният списък включва част от най - популярните екскурзии, които се предлагат и закупуват на място в Египет. Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в курса на местната валута, транспортните разходи или в цени на входни такси и други.

УТОЧНЕНИЕ**:
 • Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 557 долара на тон; Шарм Ел Шейх: 549 долара на тон и при валутен курс 1 Eur = 1,15 USD. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 • Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 20 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди пътуването в агенцията, където са записани /за записвания по - малко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.

 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: до 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
 • Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/. В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение. 
   
TURQUOISE BEACH HOTEL 4 * - *
 

цена от:
914 EUR
 
 
 
 
   
FALCON HILLS 3 * - *
 

цена от:
766 EUR
 
 
 
 
   
GAFY RESORT 4 * - *
 

цена от:
1254 EUR
 
 
 
 
   
DOMINA CORAL BAY KING'S LAKE HOTEL 5 * - *
 

цена от:
1460 EUR
 
 
 
 
   
XPERIENCE SAINT GEORGE HOMESTAY 4 * - *
 

цена от:
1084 EUR
 
 
 
 
   
REGENCY PLAZA AQUA PARK & SPA 5 * - *
 

цена от:
1332 EUR
 
 
 
 
   
SEA BEACH RESORT & AQUA PARK (EX-TROPICANA SEA BEACH) 4 * - *
 

цена от:
1150 EUR
 
 
 
 
   
DOMINA CORAL BAY ELISIR HOTEL 5 * - *
 

цена от:
1656 EUR
 
 
 
 
   
MARITIM JOLIE VILLE ROYAL PENINSULA HOTEL & RESORT 5 * - *
 

цена от:
1348 EUR
 
 
 
 
   
SUNRISE DIAMOND BEACH 5 * - *
 

цена от:
1388 EUR
 
 
 
 
   
ISLAND VIEW RESORT 5 * - *
 

цена от:
1296 EUR
 
 
 
 
   
HILTON SHARM WATERFALLS RESORT 5 * - *
 

цена от:
1332 EUR
 
 
 
 
   
HILTON SHARM FAYROUZ RESORT 4 * - *
 

цена от:
1444 EUR
 
 
 
 
   
SUNRISE GRAND SELECT ARABIAN BEACH 5 * - *
 

цена от:
2112 EUR
 
 
 
 
   
NOVOTEL PALM 5 * - *
 

цена от:
992 EUR
 
 
 
 
   
STEIGENBERGER ALCAZAR HOTEL 5 * - *
 

цена от:
1690 EUR
 
 
 
 
   
CYRENE GRAND HOTEL & SPA (Ex-MELIA SHARM) 5 * - *
 

цена от:
900 EUR
 
 
 
 
   
RADISSON BLU RESORT SHARM EL SHEIKH 5 * - *
 

цена от:
1390 EUR
 
 
 
 
   
XPERIENCE SEA BREEZE RESORT 5 * - *
 

цена от:
1400 EUR
 
 
 
 
   
NUBIAN VILLAGE 5 * - *
 

цена от:
1400 EUR
 
 
 
 
   
MONTE CARLO SHARM RESORT SPA & AQUA PARK 5 * - *
 

цена от:
1850 EUR
 
 
 
 
   
DREAMS BEACH RESORT SHARM 5 * - *
 

цена от:
1180 EUR
 
 
 
 
   
MOVENPICK RESORT SHARM EL SHEIKH 5 * - *
 

цена от:
1226 EUR
 
 
 
 
   
SAVOY 5 * - *
 

цена от:
1464 EUR
 
 
 
 
   
SIERRA RESORT 4 * - *
 

цена от:
1338 EUR
 
 
 
 
   
ROYAL OASIS NAAMA BAY RESORT - 4*
 

цена от:
911 EUR
 
 
 
 
   
HILTON SHARM DREAMS RESORT - 5*
 

цена от:
1466 EUR
 
 
 
 
   
RENAISSANCE SHARM EL SHEIKH GOLDEN VIEW BEACH RESORT - 5*
 

цена от:
1044 EUR
 
 
 
 
   
CLUB REEF - 4+*
 

цена от:
1228 EUR
 
 
 
 
   
TROPITEL NAAMA BAY - 5*
 

цена от:
1320 EUR
 
 
 
 
   
TAMRA BEACH RESORT - 4*
 

цена от:
1278 EUR
 
 
 
 
   
OLD VIC SHARM RESORT - 4*
 

цена от:
1029 EUR
 
 
 
 
   
ALBATROS AQUA BLU RESORT - 4+*
 

цена от:
1160 EUR
 
 
 
 
   
ROYAL ALBATROS MODERNA - 5*
 

цена от:
1184 EUR
 
 
 
 
   
SHARM GRAND PLAZA RESORT - 5*
 

цена от:
1368 EUR
 
 
 
 
   
NOVOTEL (Beach) - 5*
 

цена от:
1106 EUR
 
 
 
 
   
BARCELO TIRAN SHARM - 5*
 

цена от:
1217 EUR
 
 
 
 
   
ALBATROS AQUA PARK SHARM - 5*
 

цена от:
1282 EUR
 
 
 
 
   
ROYAL SAVOY - 5*
 

цена от:
2604 EUR
 
 
 
 
   
CLEOPATRA LUXURY RESORT SHARM - 5*
 

цена от:
1106 EUR
 
 
 
 
   
SULTAN GARDENS RESORT - 5*
 

цена от:
1346 EUR
 
 
 
 
   
HYATT REGENCY SHARM EL SHEIKH RESORT - 5*
 

цена от:
1602 EUR
 
 
 
 
   
BARON RESORT - 5*
 

цена от:
2709 EUR
 
 
 
 
   
SEA CLUB RESORT - 5*
 

цена от:
1422 EUR
 
 
 
 
   
RIXOS SHARM EL SHEIKH - 5*
 

цена от:
2138 EUR
 
 
 
 
   
STELLA DI MARE BEACH HOTEL & SPA - 5*
 

цена от:
1466 EUR
 
 
 
 
   
HILTON SHARKS BAY RESORT - 4*
 

цена от:
1400 EUR
 
 
 
 
   
RIXOS SEAGATE SHARM - 5*
 

цена от:
2354 EUR
 
 
 
 
   
DOMINA CORAL BAY AQUAMARINE BEACH - 5*
 

цена от:
1513 EUR
 
 
 
 
   
FOUR SEASONS RESORT SHARM EL SHEIKH - 5*
 

цена от:
2528 EUR
 
 
 
 
   
DOMINA CORAL BAY PRESTIGE - 5*
 

цена от:
2188 EUR
 
 
 
 
 
 
Copyright © 2006 Dan-Tea Travel Agency Ltd.                   Web Gravity, Web deisgn. Multimedia, Development, SEO, Print, Design otdel.eu